Uživajte u fast foodu bez grižnje savjesti uz hit recepte Male kuće

Od sada iz Male kuće možete i naručiti online, samo na dobartek.hr!

Većina će pod pojmom fast fooda zamisliti nešto što se jede na brzaka, nešto s puno kalorija, prilično nekvalitetno. I pritom lako mogu pogriješiti, jer se iza pojma brze hrane može skriti vrhunska i svježa namirnica, s nutritivnim pravilnim omjerom sastojaka. 

A kada smo već kod njih, pravac je "Mala kuća", fast food na Zenti.

- Drago nam je da smo postali nezaobilazna adresa pripadnika svih generacija, od ljudi koji nam dolaze ujutro na marendu, onih što kod nas uzimaju ručak ili večeru, ljubitelja dobre spize s grilla ili pizza, do brojnih splitskih sportaša koji su naši česti gosti. Drago mi je kako su uvidjeli da se naoko fast food hrana može pretvoriti u vrhunsku zdravu namirnicu - kaže Filip Cvrlje, vlasnik "Male kuće", navodeći nas da zavirimo u jelovnik i pokušamo otkriti zašto su tako posebni na splitskoj gastronomskoj sceni. 

Možda po piletini, friškoj, kalorijski laganoj, koju u "Maloj kući" obvezno prethodno mariniraju po svojoj recepturi. Piletina je njihov forte, i toliko je hvaljena da osim u tortilje ulazi i u pizze. 

"Mala kuća" ima nekoliko vrsta tortilla, od kebaba, za vegetarijance, sa škampima, šnicelom, lignjama, mexico… Ali ono što ih čini posebnim je 27 raznoraznih priloga koji se mogu sklapati i miješati do mile volje.

- Imamo je čak i s našim kikiriki namazom, ili s četiri vrste sira. Volimo ljudima dati preporuku, pa im recimo uz kikiriki namaz sugeriramo kukuruz, salatu i pome. Uz tortillu kebab idu blagi ili ljuti umak, a predlažemo i salatu, te feta sir. Oni se najbolje slažu. Splićani uz to rado naručuju jogurt. A specijalitet su nam i american te gurmanski burger koji dolaze uz pancetu, sireve, salatu i hambi namaz. 

Raznolikost u ponudi umaka je proizišla iz želje da budemo korak naprijed, a kada se to veže uz urednost u pripremi, te vrhunsku, svježu namirnicu, onda nije čudo da se stekne vjerna klijentela – veli Filip, otkrivajući nam i novinu, minimalistički, i u vatreno crvenim detaljima, njihovom zaštitnom znaku, uređeni prostor pizzerije, tik do prvotnog objekta "Male kuće". 

I opet iznenađenje, koje se krije u 57 pizza, od one "Dobro jutro" s kojom može početi dan, do specijaliteta "Male kuće" s piletinom, sirom, i dodacima. "Dobro jutro" se radi od domaćeg tijesta s dodatkom razmućenih jaja, sira i maslina, a tu je i u Splitu jedinstvena Nutella, s namazom od nutelle i bombona skitlles.

- Pizzerija je naš korak naprijed, i opet smo s njom išli k podizanju razine usluge. A u tome nam pomaže naš vrhunski majstor od priprave pizze, Joško Ivanović, majstor sa 16-godišnjim iskustvom, koji je zadužen i za svježi kruh, lepinje, tortille. 

Kao i kod sendviča i tortilla, ponosni smo na činjenicu da smo mjesto u kojem sportaši ili osobe s određenim režimom prehrane mogu pojesti izbalansirani obrok. I uz vrhunsku kvalitetu ponude i usluge. I ne stajemo na tome, novine, ali u kvalitetnom smislu su uvijek dobrodošle – kaže Cvrlje.

Vlasnik "Male kuće" je želio, kaže, ponuditi američki tip usluge, sve na jednom mjestu, pa je uz dva gastronomska odjela odmah do njih otvorio i tobacco shop. Pa dok se čeka narudžba, taman se stigne malo prošvrljati i po dućanu s nizom sitnica, darova, što je naišlo na odličan odjek među ljudima, posebice strancima. 

Ne trebamo ni govoriti da iz "Male kuće" možete naručiti u online u tri klika mišom - samo na dobartek.hr :) 

Tanja Šimundić Bendić (Slobodna Dalmacija), foto: Duje Klarić / CROPIX


Pizza "Mala kuća"

Mala Kuća pizza fast food

Tijesto (za dvije osobe):

Za nadjev:

Umak:

Marinada:
Malo suncokretova ulja, sol, lovor, malo chillija, vegeta, ružmarin

Priprema:
Tijesto zamiješati i razvaljati na oštrom brašnu. Piletinu tri sata držati u marinadi, isjeći na komadiće, ispeći na žaru. Na razvučeno tijesto staviti pelate i piletinu, zapeći na 360 stupnjeva tri do četiri minute. Pokriti piletinom, staviti salatu i i rajčice i poslužiti uz umak, a po želji dodati rezanu kapulu.


Pizza "Biftek"

Mala Kuća pizza dostava

Tijesto, isto kao i kod pizze "Mala kuća"

Nadjev:

Priprema: 
Biftek isjeckati na komadiće, posuti njima tijesto na kojem su prethodno stavljeni pelati i naribana gauda. Zapeći tri do četiri minute na 360 stupnjeva


Tortille

Mala kuća dostava split tortilla

Sastojci:

Priprema:
Gotovi kikiriki namaz rastopiti u mikrovalnoj ili u toploj vodi, dodati malo masla, tri žličice limunova soka, dobro promiješati na vatri i ostaviti da se ohladi.

Mariniranu piletinu izrezati na komadiće, ispeći na grillu, staviti u tortillu prethodno namazanu kikiriki umakom. Poslužiti s kukuruzom, salatom, i eventualno naribanom gaudom.

18.03.2016